Carnaval Sint-Truiden

Een ideale dag voor een carnavalstoet: goed gezelschap én een stralend zonnetje aan de hemel. Ondanks het feit dat de ene de weg al wat sneller vond dan de andere, arriveerde uiteindelijk iedereen op post en kregen we een uitgebreide briefing van de organisator. Alvorens de stoet kon starten, was het belangrijk om alle carnavalwagens op de juiste plaats te laten vertrekken en de nodige controles uit te voeren. Iedereen voerde zijn taken goed uit. De aankomende carnavalwagens werden over de walkietalkies aangemeld, de begeleiders (op de fiets) brachten hen vlotjes naar hun gemarkeerde plek en de bijhorende controles verliepen zonder problemen.

Onze FG (Famous Guy) zette zich in de kijker door terug met de fiets te leren rijden. Zoals alle begin, ging dat eerst aarzelend, maar na enige tijd maneuvreerde hij vlotjes door de straten. Zijn acties zijn niet onopgemerkt voorbij gegaan want onze FG werd even een lokale BV en verscheen in het plaatselijk krantje.

Na de controles hadden we nog snel even de tijd om het lunchpakket te verorberen en om 13u10 ging de stoet van start. Alles verliep vlekkeloos tot er halverwege de stoet enkele druppels uit de lucht vielen. Helaas bleef het daar niet bij. Na enige tijd liepen de FestiFriends rond als verzopen waterkiekens. Wanneer de laatste wagen van de stoet zonder problemen passeerde, konden we dit evenement geslaagd afsluiten. We gingen in een gezellige plaatselijke horecazaak ons lekker opwarmen en kwamen terug op krachten met een lekker (onverwachts) avondmaal.

Bedankt FestiFriends!

27 februari 2017

Geplaatst in Events, Festifriends.